Lara Sayılgan “Sınırlar” Ve “Kuşlar” Isimli Eserleriyle Contemporary İstanbul’da

lara-sayilgan-“sinirlar”-ve-“kuslar”-isimli-eserleriyle-contemporary-istanbul’da

Fotoğrafçı Lara Sayılgan sanatçıları arasında yer aldığı Vision Art Platform ile 19. Contemporary İstanbul’a “Sınırlar” ve “Kuşlar’ isimli iki eseriyle katılıyor.

1 metre 20 santimetreye 80 santimetre boyutlarında pleksi üzerine fotoğraf baskı, tel ve akrilik yazı uygulaması

Fotoğrafçı Lara Sayılgan 24-27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan 19. Contemporary İstanbul’a sanatçısı olduğu galeri Vision Art Platform ile katılıyor. Bu yıl fuara üçüncü kez katılacak olan Sayılgan, karışık teknikle oluşturduğu “Sınırlar” isimli enstalasyon eseri ve “Kuşlar” isimli bir fotoğraf baskısı ile fuarda yer alacak.

1 metre 20 santimetreye 85 santimetre boyutlarında fotoğraf baskı

Lara Sayılgan sergilenecek eserleri ile sanatseverlere umut, umutsuzluk, mutluluk ve hüzün gibi yoğun duyguları özellikle aktarmak istediğini belirterek eserleri hakkında şunları söyledi: “Sınırlar” isimli eserim 1 metre 20 santimetreye 80 santimetre boyutlarında pleksi üzerine fotoğraf baskı, tel ve akrilik yazı uygulaması ile birlikte oluşturduğum enstalasyon bir eser. Mardin iline bağlı Suriye sınırı olan Nusaybin’in Askeri Bölgesinde çektiğim bu fotoğraf ile dünyadaki tüm sınırların insanlar üzerinde yarattığı “umut, umutsuzluk, mutluluk, hüzün” gibi duyguları aktarmak ve ağır yaşam şartlarının yaşandığı farklı coğrafyaları büyük şehirlerde yaşayan insanların hayat akışlarına katabilmek istedim. “Kuşlar” isimli eserim ise 1 metre 20 santimetreye 85 santimetre boyutlarında Ağrı’da göçmen kuşların yer aldığı bir fotoğraf baskısı. Kuşların her yaşta insana umut ve mutluluk verdiğini düşündüğüm için ikinci eserim olarak da bu fotoğrafımı sergilemek istedim. İki eserimin de birbirini duygusal olarak desteklediğini düşünüyorum”.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir