Kısa Saçlarda Hacim Yaratmanın Püf Noktaları

kisa-saclarda-hacim-yaratmanin-puf-noktalari

Kısa saçlar, iddialı ve modern bir duruşu simgeleyen güçlü bir stil tercihi olarak öne çıkar. Ancak, özellikle ince telli saçlarda yaşanılan hacim eksikliği, istenilen gösterişli etkinin yaratılmasını engelleyebilir. Saçların kökten uca kadar dolgun görünmesini sağlamak ise birkaç basit ama etkili ipucu ile oldukça kolay!

Doğru kesim çok önemli

Kısa saçlarda hacim, doğru kesimle başlar. Saçlarınıza “Butterfly” ya da “Wolfcut” kesimleri yaptırarak hareket kazandırabilirsiniz. Kısa saçlarınızın daha dolgun görünmesi için ince katlar ekletebilirsiniz.

Ters fön mucizesinden yararlanın

Saç kurutma işlemi, hem saç bakımında hem de saç şekillendirmesinde kritik bir rol oynuyor. Kısa saçlarınızın daha görkemli görünmesi için başınızı öne eğip kurutarak ters fön tekniğini uygulayabilirsiniz. Fön makinesini yüksek ısıda kullanmaktan kaçının. Orta ısı tercih ederek saçın zarar görmesini önleyebilirsiniz.

Kuru şampuan ve saç köpüğü ile destekleyin

Kuru şampuan, yalnızca saçtaki fazla yağı emmekle ve kiri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda saç diplerine hacim vermek için de kullanılır. Hacimsiz saçlarla uyandığınız sabahlarda, birkaç kuru şampuan püskürtmesi ile anında canlı ve dolgun bir görünüme kavuşabilirsiniz. Şekillendirme için saç köpüğü kullanmak da doğru bir tercih olacaktır. Nemli saçınıza uyguladığınız saç köpüğü, saçlarınızı ağırlaştırmadan doğal bir doku kazandıracak ve elektriklenmeyi de önleyecektir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Saç boyasının kalıcılığını artırmanın yolları

Kapak: @hoskelsa

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir