Hamilelikte Uçakla Seyahat Edilir Mi?

hamilelikte-ucakla-seyahat-edilir-mi?

Hamilelikte uçakla seyahat edilir mi? Evet uçakla seyahat edebilirsiniz. Ancak bunu havayollarının yasalarına göre hamileliğimizin belirli bir haftasına kadar yapabiliriz.

Hamilelikte uçakla seyahat etmek mantıklı mı? Pek çok kadın, bu sorunun cevabını arar. En önemli şey her zaman doktorunuzun rehberliği ve tavsiyesine göre hareket etmektir. Ardından, farklı havayollarının oluşturduğu sınırlamaları bilmek önemlidir. Bununla birlikte, ortalama olarak, bazı havayolları gebeliğin 32. ve 36. haftaları arasında sınırlama koyar.

36. haftadan sonra veya gebeliğin başlangıcında, annelere uçuş yasaktır. Ayrıca ayrıntıları da hesaba katmalıyız. Çoğul gebelik durumunda (örneğin ikizler), 28. haftada hamile kadınlara uçuş yasağı vardır.

Hamilelikte uçakla seyahat etmeden önce nelere dikkat etmeliyiz?

Hamilelik sırasında uçakla seyahat söz konusu olduğunda, gebeliğin en ileri aşamasına gelmediyseniz büyük bir engel yoktur. Ancak bu durumlarda her zaman olduğu gibi her kadın farklıdır ve özel bir durum olabilir. Bazen mide bulantısı gibi durumlar, ilk üç aylık dönemde bile anne adaylarının seyahat etmesini engeller.

Diğer zamanlarda, sadece seyahat etmeyi değil, aynı zamanda aktif çalışma hayatı gibi diğer görevleri tamamlamayı da zorlaştıran erken sağlık sorunları olabilir. En önemlisi, bunu doktorumuzla görüşmektir. Seyahat etmeden önce aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

  • Rezervasyon yaparken, havayoluna içinde bulunduğumuz gebelik haftasını belirtmek gerekir. Birçoğu sınırlamalar koyar ve bunları bilmek çok önemlidir.
  • Yolculuğu iyi planlayın. İhtiyaç duyduğunuz her durumda, ziyaret ettiğiniz ülke veya şehrin size tıbbi olarak problem oluşturmayacağından emin olur.
  • Ön sırada bir koltuk veya girişe bakan koltuk rezerve etmek en yararlıdır. Bu sayede hem erişim daha kolay olacak hem de lavaboya gitmek için rahat hareket edebileceksiniz.
  • Hafif bir el çantası hazırlayın, ancak sizin için lazım olan temel eşyaları koyun. Yeterli giysi ve ayakkabı giyin.
  • Bavulunuza doktorunuzun yazdığı ilaçların bulunduğu bir seyahat çantası ekleyin.

 

Uçuş sırasında dikkat etmeniz gerekenler

Uçuşunuzdan önce ve uçuş sırasında göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler şunlardır:

  • Uçuş öncesi diyet yapın. Gazlı yiyeceklerden (fasulye, lahana, brokoli) ve gazlı içeceklerden kaçının. Uçuş sırasında sizi çok fazla rahatsız edebilirler.
  • Kemeri uygun şekilde bağlayın. Uçakta emniyet kemerinizi takılı tutun. Göbeğinizin altından, kalça kemiğinizin altından geçirin.
  • Sıvı almaya devam edin. Uçuş sırasında bol sıvı alın. Susuz kalırsanız, rahme kan akışı azalabilir.
  • Uçakta egzersiz yapın. Doktorunuz, uçuş sırasında her yarım saatte bir yürümenizi önerebilir. Kan akışının devam etmesine yardımcı olur. Koltukta, dolaşımı artırmak için ayak bileklerinizi esnetin ve uzatın.
  • Uçuş koltuğunuzu iyi seçin. Koridordaki bir koltuk, lavaboya gitmeyi ve gezmek için girip çıkmayı kolaylaştıracaktır. Bölmeli koltuk en geniş olanıdır, ancak kanadın üzerinde bir koltuk muhtemelen size en yumuşak seyahati sağlayacaktır.

Aşağıdaki durumlarda uluslararası uçuş yapmayın:

  • Bu ilk hamileliğiniz ve 35 yaşından daha büyükseniz,
  • Birden fazla bebek taşıyorsanız,
  • Şimdi veya geçmişte plasental anormallikleriniz varsa,
  • Herhangi bir vajinal kanamanız veya düşük yapma riskiniz varsa uçak seyahati yapmayın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir