• 18 Kasım 2021
  • 192 görüntüleme
  • 2 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

Balaklava başlıkları yani bir diğer deyişle kar maskelerini yalnızca motosiklet kullanan kişilerle ya da kar tatiliyle bağdaştırıyor olabilirsiniz. Ancak balaklavalar bu kış gündelik bir tamamlayıcı haline gelerek sokak stilinde karşımıza çıkacak! Bu aksesuarla kurabileceğiniz bağı tam anlamıyla “sev-nefret et” ilişkisi olarak özetleyebileceğimizi düşünüyoruz.

Kapak fotoğrafları: @emmafridsell, @fannyekstrand

Gucci, Paco Rabanne, Calvin Klein ve Lanvin gibi tasarımcılar geçtiğimiz sezonlarda bu aksesuarın değişik yorumlarını koleksiyonlarına dahil ettiler. Paco Rabanne 2021-2022 Sonbahar/Kış tasarımlarında ise kar maskesi görünümünü kürk bir atkı şeklinde kullanmayı tercih etti. Markalara ilham veren bu kullanım, kendinden başlıklı ve atkılı kapitone tasarımların da önünü açtı.

Kış Günlerinin Isıtan Aksesuar Trendi: Balaklava

Özellikle Stockholm’ün moda dünyasında trendleri belirlemede ve uygulamada oldukça başarılı olan influencerları bu aksesuardan vazgeçemiyorlar! Kuzey Avrupa soğukları onları ne kadar buna mecbur kılsa da, stillerine adapte etmekte ve minimal şıklıklar yaratmakta bir aksesuar olarak kar maskelerinden yardım alıyorlar. Stockholm Fashion Week’in sokak stili görünümlerinde birkaç balaklava kullanımına rastlamanız kaçınılmaz!

Siz de bu aksesuarları kış stilinize adapte etmek istiyorsanız edinebileceğiniz farklı önerilere göz atabilirsiniz. Siyah, beyaz, krem, gri, kahverengi gibi nötr tonlarda edinebileceğiniz bir kar başlığı hemen her kombininizle kolay bir uyum yakalayacak.

Kar Maskesi Modelleri

Bu konuda biraz daha yenilikçi ve cesur davranmak istiyorsanız, pastel renkli tonlardaki kar maskelerine de şans verebilirsiniz! Tam anlamıyla uyanmış hissetmediğiniz ve kimseyle diyalog kurmak istemediğiniz günlerde bile denemeye değer gibi görünüyor, ne dersiniz?

Balaklava Modelleri
İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir