En İkonik 12 Amerikan Müzik Ödülleri Performansı

en-ikonik-12-amerikan-muzik-odulleri-performansi

1973’ten bu yana, Amerikan Müzik Ödülleri, müzikseverlere gerçekten destansı performanslar izleme fırsatı sundu. İster muhteşem bir vokal, isterse çarpıcı bir set olsun, her yıl hayrete düşüren en az bir performans izledik. Ödül töreninin 48 yıllık varlığının en iyilerini özetlemek zor olsa da, Prince’in 1985’teki “Purple Rain”inden 2008’deki Beyoncé’nin “Single Ladies”i gibi yadsınamaz şovlar sergilendi. Amerikan Müzik Ödülleri’nin verilmeye başlandığı tarihten bu yana ortaya koyulan en ikonik performansları bir araya getirdik.

1985 Amerikan Müzik Ödülleri – Prince “Purple Rain

Prince, bir şarkıyı aynı anda hem samimi hem de enerjik hissettirecek vokale sahipti. “Purple Rain”in bu unutulmaz performansı sonsuza kadar en Amerikan Müzik Ödülleri’nin iyilerinden biri olarak tarihe geçecek.

1987 Amerikan Müzik Ödülleri – Janet Jackson “Control”

Janet Jackson’ın dans performasının benzersiz olduğunu söylemek yeterli.

1994 Amerikan Müzik Ödülleri – Whitney Houston “I Have Nothing”

Whitney Houston, performansı sırasında sahnede tek bir yerde durdu ve yine de seyircinin dikkatini 10 dakika boyunca kendi üstünde tutmayı başardı.

2002 Amerikan Müzik Ödülleri – Britney Spears “I’m Not a Girl, Not Yet a Woman”

Britney bizi her zaman sahne tasarımı, kıyafetleri ve mükemmel kareografileriyle etkilemeyi başardı. 2002 ödül töreninde “I’m Not a Girl, Not Henüz a Woman” şarkısını söylediğinde bunların yerine onun muhteşem sesine odaklandık.

2008 Amerikan Müzik Ödülleri – Beyoncé “Single Ladies”

Beyoncé’nin pek çok ikonik performansı var, ancak 2008 Amerikan Müzik Ödülleri onun en iyilerinden biri olmalı. Koreografi, saçı, kıyafeti ve vokaller Beyoncé dışında kimsenin Beyoncé’yi geçemeyeceğini doğruladı.

2009 Amerikan Müzik Ödülleri – Lady GaGa “Bad Romance / Speechless”

Performansın ilk bölümünde, yanıp sönen çıplak elbiseler içinde eğlenceli dans hareketleri, ikinci yarısında ise kusursuz bir vokal sunan Gaga hem gözlerimize hem de kulaklarımıza şenlik yaşattı.

2012 Amerikan Müzik Ödülleri – P!nk “Try”

Bu unutulmaz performans, duygusal bir yorumlayıcı dansı güçlü sesiyle birleştiren Pink’in imzasıdır.

2013 Amerikan Müzik Ödülleri – Miley Cyrus “Wrecking Ball”

Düşük çözünürlüklü bir kedi görselinin önünde kedi desenli iki parça bir takım giyerken kim sizi duygulandırabilir? 2013 Amerikan Müzik Ödülleri performansını “Wrecking Ball” ile kapatırken güçlü vokalini sergileyen Miley Cyrus.

2016 Amerikan Müzik Ödülleri – Bruno Mars “24K Magic”

“24K Magic”in bu mükemmel versiyonunu gözden kaçırmak çok kolay çünkü Bruno Mars’tan her seferinde beklediğimiz şey bu. Bu eğlenceli performansın kalabalığın enerjisini nasıl katlanarak artırdığını inkar etmek mümkün değil.

2017 Amerikan Müzik Ödülleri – BTS “DNA”

Sadık ARMY’nin bir parçası olsanız da olmasanız da BTS, yumuşak vokaller ve senkronize dans hareketleriyle 2017 Amerikan Müzik Ödülleri’ne damga vurdular. Gösteride performans sergileyen ilk K-Pop grubu oldular.

2017 Amerikan Müzik Ödülleri – Taylor Swift “I Did Something Bad

Cesur kırmızı aydınlatma, kükreyen alevler ve deri kıyafetler arasında, Reputation albümünün derinliklerinde Taylor, öldürücü sahne varlığını ve sesini birleştiren bir performans sergiledi.

2020 Amerikan Müzik Ödülleri – Megan Thee Stallion “Body

Megan sahne performasına tavandan indiği andan itibaren bunun destansı bir performans olacağını biliyorduk. Şeffaf ve ışıltılı siyah elbisesinin içinde harika görünüyordu ve kareografisi hayal kırıklığına uğratmadı.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir