Alerjik Rinit İçin 5 Şifalı Tedavi

alerjik-rinit-icin-5-sifali-tedavi

Alerjik rinit veya saman nezlesi, insanların yaklaşık %15-20’sinin muzdarip olduğu burun mukozasının iltihabi bir hastalığıdır. Diğerlerinin yanı sıra polen, hayvan tüyü, toz akarları gibi elementlere karşı alerjik bir reaksiyondan kaynaklanır. Bu makalede alerjik rinit için bazı doğal tedavi yöntemlerini bulabilirsiniz.

Semptomları hafif ve düzensiz olabilir, ancak birçok insan düzenli olarak bundan muzdariptir. Bununla birlikte, tedavi etmek için ilaçlara başvurmanın yanı sıra , bazı doğal maddelerle de rahatlatılabilir. İşte bazı seçenekler.

Alerjik rinitin yaygın belirtileri

Alerjik rinitin klinik belirtileri diğer solunum problemlerine benzer. Bununla birlikte, genellikle tahriş edici veya alerjenle temastan sonra tetiklenirler. Belirtiler şunları içerir:

  • Tekrarlanan hapşırma
  • Öksürme
  • Sulu mukus
  • Kaşıntılı burun
  • Sürekli göz yaşı

  • Göz tıkanıklığı
  • Kaşınan gözler

Ek olarak, bazı insanlar aşağıdakilerden de muzdarip olabilir :

  • Baş ağrısı
  • Uykusuzluk hastalığı
  • İştahsızlık
  • Sinirlilik
  • Depresyon

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, o zaman bir göz atın: Rinit ile Savaşmak İçin 4 Doğal Çözüm

Alerjik rinit için teşhis ve çareler

Alerjik rinitin doğru teşhisi için bir doktora görünmek önemlidir. Bazen çocuklukta tespit edilir, ancak birçok vaka semptomların izlenmesinden birkaç yıl sonra tanımlanır.

Uzman, hastanın tıbbi geçmişini ve bazı ilgili testleri dikkate alır. Durum onaylandıktan sonra, genellikle onu kontrol etmek için antihistaminikler reçete edilir. Ayrıca mümkün olduğunda alerjenlerle temastan kaçınmayı önereceklerdir.

Bunun bir tamamlayıcısı olarak, özellikleri nedeniyle semptomlarla başa çıkmaya yardımcı olan bazı doğal kökenli müstahzarları dikkate alabilirsiniz.

1. Meyan kökü

Meyan kökü (glycyrrhiza glabra), anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle geleneksel Çin tıbbında ve diğer kültürlerde yaygın olarak kullanılan bir çalıdır. Etkisi o kadar güçlü ki “doğal kortizon” olarak kabul edilmeye başlandı.

Meyan kökü, glukokortikoidlerinkine benzer anti-inflamatuar aktivitesi sayesinde alerjilerin doğal tedavisinde son derece endikedir. İltihabı azaltmanın yanı sıra öksürükle savaşır ve balgam çıkarmamıza yardımcı olur.

Bir infüzyon, ekstrakt, tablet veya doğrudan suyunu çıkarmak için kökü emerek alabiliriz. Hipertansiyonu olanlar ve ilaç kullananlar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

2. Isırgan

Isırgan, yabani olarak yetişen, oldukça arındırıcı bir şifalı bitkidir ve polen alerjisi olan kişilerde histaminin etkilerini engellemeye de yardımcı olabilir. Ayrıca mukus üretimini ve öksürük nöbetlerini yavaşlatmaya ve temizlemeye yardımcı olur.

İnfüzyon veya ekstrakt olarak alınabilir. Toksik bir bitki olmamasına rağmen, böbrek hastalığı ve hipertansiyon durumunda kaçınılmalıdır.

3. Bal ve polen

Bal az miktarda polen içerir, bu nedenle düzenli tüketildiğinde vücut alerjene daha düşük dozlarda maruz kalır ve buna alışır. Bu, ortamdaki polenlere karşı alerjik reaksiyonu azaltmamızı sağlar.

Ayrıca ilk gün bir granül alarak ve her gün bir tane daha ekleyerek yaklaşık bir çay kaşığı ölçüsüne ulaşana kadar arı poleni tüketmeyi de deneyebiliriz. Herhangi bir reaksiyon fark ederseniz, hemen tüketmeyi bırakın.

Bal hakkında daha fazla bilgiyi buradan öğrenin: Soğuk algınlığı için bal

4. Yeşil çay

Yeşil çayın sayısız sağlık özelliği ve düşük tein içeriği vardır, bu nedenle düzenli olarak alabiliriz. Alerjik rinit durumunda, yeşil çay, alerjinin reaksiyonunu azaltan ve hafifleten histamin üretimini engellemeye yardımcı olan bileşiklere sahiptir.

Günde iki veya üç fincan yeşil çay tüketebilir veya özünü ya da tabletlerini kullanabiliriz. Hipertansiyon veya demir eksikliği anemisi olan kişiler için önerilmez.

5. Zerdeçal

Zerdeçal, birçok özelliğinden dolayı mutfağımızda eksik olmaması gereken mükemmel bir baharattır. Antioksidan, antikanserojenik ve antiinflamatuar etkileri buna atfedilir. Ek olarak, alerji semptomlarını önleyerek veya azaltarak immünoglobulin E’nin bloke edilmesini destekler.

Diğer tariflerin yanı sıra çorbalara, yahnilere, kremalara, sotelere günlük bir çay kaşığından daha azını ekleyerek kullanabiliriz. Çok keskin bir aroması olmadığı için smoothie ve tatlılara da katabiliriz.

Akılınızda olsun…

Yukarıdaki çarelere ek olarak, alerji semptomlarının başlamasını etkileyebilecek gıdalardan kaçınmak önemlidir. Liste aşağıdakileri içerir.

  • Çiğ, konserve ve yarı konserve balık
  • Deniz ürünleri
  • Tütsülenmiş peynir, özellikle kabuğunun bir kısmı
  • Tütsülenmiş ve füme balık ya da etler
  • Soğuk etler
  • Baklagiller (özellikle nohut ve soya ve türevleri)

Bu sorundan muzdarip misiniz? Yukarıdaki çözüm yollarından bazılarını deneyin ve bu can sıkıcı semptomları en aza indirin.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir