Bebeklere Yumurta Sarısı Verilmesi… Yumurtaya Kaçıncı Ay Başlanır? Bebek Yumurtası Tarifi

bebeklere-yumurta-sarisi-verilmesi…-yumurtaya-kacinci-ay-baslanir?-bebek-yumurtasi-tarifi

Bebeklere yumurta sarısının verilmesi için çocuğun hangi yaş döneminde olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Bebeklere yumurta sarısı verilmesi için bebeklerin altıncı ayını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Bebeklerin altıncı ayları ile sekizinci ayları aralığında bir adet haşlanmış yumurta sarısının yiyebilmeleri mümkün olmaktadır. Sekizinci aydan sonra ise yumurtanın sarısı ve beyazını birlikte tüketebilirler.

Bebeklere yumurta haşlanması verilirken hem tavuk yumurtasının hem de bıldırcın yumurtasının verilmesi mümkün olmaktadır. Her iki yumurtanın da birbirinden farklı faydaları olmakla beraber, bebeklerin ihtiyaçlarına göre kullanılabilmektedir.

Yumurta Tüketimi Bebeklerde Alerjiye Neden Olur Mu?

Yumurta tüketiminin bebeklerde alerjiye neden olması aile içerisinde genetik bir faktörün olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat bazı durumlarda alerji durumu ailede olmamasına rağmen de bebekte olabilmektedir.

Bebeklerde yumurta alerjisinin tespit edilebilmesi için öncelikli olarak alerji testinin yapılması gerekmektedir. Bu testten çıkacak sonuçlara bağlı olarak bebeklerin yumurta tüketme durumları değişkenlik göstermektedir.

Yumurta alerjisinde yumurtanın beyaz kısmının çok daha fazla alerjik olduğu bilinmekte olup sekizinci aydan önce tüketilmemesi gerekmektedir. Yumurtanın sarısının tüketilmesi halinde bebeğin derisinde döküntüler olması da alerjik durumun habercisi olarak bilinmektedir.

Bebekler İçin Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Bebekler için yumurtanın faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Besin değeri yüksek olduğu için bebeklerin gelişim dönemlerini olumlu anlamda desteklemekte olan bir gıda olarak bilinmektedir.
  • Bebeklere yumurta sarısı verilmesi bebeklerin kemik gelişimlerinin desteklenmesi açısından da oldukça önemlidir. İçeriğinde A ve D vitaminleri bulunduğu için kemiklerin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
  • Doyurucu bir besin olması sayesinde bebeklerin besleyici bir öğün almalarını sağlayan bir gıda olarak da bilinmektedir.

Bebeklere Yumurta Sarısı Nasıl Verilmelidir?

Bebeklere yumurta sarısının verilmesi ilk zamanlar zorlayıcı olabilmektedir. Bir adet yumurtanın iki çorba kaşığı yoğurt ya da sütle karıştırılması durumunda omlet olarak tüketilmesi sağlanabilmektedir.

Yumurta sarısı tüketilirken çiğ olmaması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bebeğin gelişimi için gerekli olan besinlerin de yumurtaya katılarak oldukça besleyici bir gıda olarak tüketilmesi de sağlanabilmektedir.

Bebekler İçin Sevilen Yumurta Tarifi

Bebekler için sevilen yumurta tarifi içerisinde zeytinyağı ve lor peyniri de bulunmaktadır. Bir yumurtanın içerisine bir kaşık buğday unu, bir kaşık tuzsuz lor peyniri ve bir miktar zeytinyağı eklenmesi durumunda oldukça lezzetli bir besin olarak tüketilmesi sağlanmaktadır.

Bu tarifin içerisinde lor peyniri de bulunması sayesinde hem gelişim özelliklerinin desteklenmesi hem de daha lezzetli bir besin kaynağı olarak hazırlanması durumunda bebeklerinizin severek tüketeceği bir gıda olarak tercih edilebilmektedir.

Bebeklere yumurta sarısı verilmesi bu besinle tanışma sürecinde oldukça önemlidir. Bebeklerin yumurtayı sevmeleri halinde sürekli olarak tüketebilmeleri ve bu sayede gelişimlerinin olumlu anlamda etkilenmesi sağlanabilmektedir. Bu nedenle bebeklerin damağına uygun besin tarifleri ile hazırlanması önemli olmaktadır.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir