Dinç Yaşlanmanın Sırrı: Chenot Diyeti Ve Faydaları

dinc-yaslanmanin-sirri:-chenot-diyeti-ve-faydalari

Herkes uzun yaşamanın derdinde ancak bunu yapabilecek enerjiye de sahip olabilmelisiniz. Kendini sağlık ve wellness alanına adayan Dr. Henri Chenot, doğal yollarla vücudu detoks ederek yaşam enerjisini artırmayı hedefleyen kapsamlı bir metot geliştirdi. Çin tıbbıyla batıyı birleştiren bu metot, toksinlerin atılmasını, besinlerin sindirilmesini, canlılığın ve enerji seviyesinin arttırılması ile zihinsel dengenin yeniden sağlanması için vücudu harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Sağlık ve wellness uzmanı Dr. Henri Chenot, 50 yıllık bir araştırma ve deneyim sonucunda kendi ismini verdiği bir metot geliştirmiş. Metodun temelini, vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğine olan inanç oluşturuyor. Chenot, doğal kaynakları (bitkisel özler, deniz suyu, çamur banyoları vb.) kullanarak vücudun detoks sürecini desteklemeyi ve bağışıklık sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu metodun amacını “İnsanlar artık daha uzun yaşıyor ve gençlikteki performanslarını koruma ihtiyaçları var. Amacımız bu metotla vücut hücrelerini, yaşamsal enerji ve fonksiyonellik açısından uyumlu ve zengin hale getirmek” diye açıklıyor.

PMD Hospitality Group bünyesinde Azerbaycan’ın Gabala şehrinde 2016 yılında hizmete giren modern ve son teknolojik donanımlara sahip medikal detoks kliniği Chenot Palace Gabala, Dr. Chenot’nun 1974 yılında uygulamaya başladığı “Kişiye Özel Wellness” metodu doğrultusunda bireyin içsel uyumu için ön koşul olan vücut, zihin ve duygusal yaşam bütünlüğünü sağlamaya odaklanıyor. Çin tıbbıyla batıyı birleştiren bu metot, toksinlerin atılmasını, besinlerin sindirilmesini, canlılığın ve enerji seviyesinin arttırılması ve zihinsel dengenin yeniden sağlanması için vücudu harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Uzm. Dr. Saida Rasulova

Çin tıbbının etkileri

Her misafirin deneyimi, varışta yapılan ayrıntılı analizle klinik olarak bilgilendiriliyor. Chenot Palaca Gabala’nın Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Saida Rasulova, “Modern tıpta da Çin tıbbında olduğu gibi vücudumuzda bulunan bazı noktaların iç organlarımızla bağlantılı olduğu biliniyor. Mevsimlere göre de metabolizmamızda hormonal değişiklikler oluyor. Dolayısıyla doğru teşhis bütünsel bir yaklaşım çerçevesinde yapılmalı” diyor. Dr. Rasulova, uygulanan bireysel tedavilerle vücuda kendi içsel ilacını oluşturması için sinyal göndererek enerjinin yeniden kazanılmasına ve içsel uyum sağlanmasına yardımcı olduklarını söylüyor: “Vücudumuzda biriken toksinler dolaşım sistemimizi kötü etkiliyor. Saç boyası, deodorant, obezite, alkol ve sigara kullanmak gibi etkenlerin yanı sıra yaşadığımız çevre de ağır metallerin vücudumuzda birikmesine yol açıyor. Burada yapılan masajlar, akupunktur, kupalı terapi, lenf direnaj masajları, diyet ve bol su içme vücutta biriken toksinlerin temizlenmesine yönelik. Biz burada doğal yaşama dair ipuçları veriyoruz; önemli olan bunu normal hayatınızda da sürdürmeniz.”

CHENOT DİYETİ NEDİR?

Chenot diyeti hücreleri toksinlerden “arındırmayı”, optimal metabolizma için gerekli besin maddelerini sunmayı ve tüm vücudu yenilemeyi amaçlıyor. Uygulanan yedi günlük detoksta indirgenmiş glikoz ve insülin seviyelerini değiştirmek için bir yöntem olarak kalori kısıtlaması; enerji akışını ve metabolizmayı azaltarak, oksidatif hasarı en aza indirgemeye dayanan bir plan uygulanıyor. Programa kesinlikle kolay denilemez. Bunu bir sağlıklı yaşam kampı, zihinsel ve fiziksel gücünüzün bir testi olarak düşünmelisiniz. Vücuttaki toksinleri atmak ve iltihabı azaltmayı vadeden 850 kalorili FMD yani Fast Mimicking Diet (oruç taklit eden) ile sınırlısınız. Ayrıca günlük hidroterapi (termal banyolar, hidromasajlar vb) ve enerji tedavileri (akupunktur, enerji dengesi seansları) arınmaya yardımcı oluyor.

Metodun Faydaları

  • Vücudun toksinlerden arınması,
  • Daha zinde ve dinç hissetmek,
  • Hastalıklara karşı direncin artması,
  • Daha parlak ve canlı bir cilt,
  • Daha iyi uyku ve dinlenme,
  • Daha sakin ve huzurlu bir zihin,
  • Genel olarak daha iyi bir yaşam kalitesi.

Formsante Ekim-Kasım 2024 sayısından

Hazırlayan: Deran Çetinsaraç

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir