Botox, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir ilaçtır. Enjekte edilen botulinum toksini bulunduğu bölgedeki kırışıklık, mimik ve kas sorunlarını gidermek ve iyileştirmek için kullanılır. Peki, diş sıkma botoksu nasıl yapılır? Diş sıkma botoksu kalıcı mıdır? Yüz mimarisi ile adından sıkça söz ettiren Dr. Sevgi Ekiyor, botoksun diş sıkma tedavisindeki yeri hakkında bilgiler verdi.
Sabah uyandığınızda karşılaştığınız ve sebebini bilmediğiniz baş ağrıları gece boyunca dişlerinizi sıktığınız anlamına gelebilir. Üstelik gece boyu dişlerinizi sıkmak; çene bölgesindeki masseter kasını güçlendireceğinden belirginleşen çene kaslarına ve deformasyonlara sebep olabilir.
MASSETER KASINA BOTOKS KİMLERE YAPILIR?
Masseter kasına botoks enjeksiyonu; dişlerini gıcırdatan, sıkan ve bu nedenle dişlerini yıpratıp çok fazla diş tedavisine ihtiyaç duyan, sık sık migren ve baş ağrılarına sahip hastalar ve yüzünün şeklini, kalın çene çizgisi ve kare yüz görünümü nedeni ile beğenmeyen ve daha feminen gözükmek isteyen hastalar için idealdir.
Masseter botoks, bölgedeki baskıyı azaltır ve kasın gücünü azaltır. Bu tedavi diş hasarlarının, baş, boyun ve çene ağrılarının önüne geçer. Daha feminen bir görüntüye kavuşmak isteyen kişileri kare yüz yapısından kurtararak; oval çene yapısına sahip olmalarına yardımcı olur.
DİŞ SIKMA BOTOKSU KALICI MI? *
Masseter botoksun etkisi kişinin kas kuvvetine göre farklılık gösterebilir. Duruma göre tedavinin yenilenmesi 4,5 ya da 6. ayda gerçekleştirilebilir.
DİŞ SIKMA BOTOKSU NEREYE YAPILIR? *
Masseter botoksu uygularken göz önüne alınması gereken bazı önemli noktalar var. Örneğin kişilerin çene bölgesindeki kas gelişimi birbirinden farklılık gösterebilir. Bu neden ile botoksu uygulama noktası da çeşitlilik gösterecektir. Buradaki önemli nokta hekiminizin botoksu doğru alana, doğru biçimde ve doğru dozda uygulamasıdır.
DİŞ SIKMA BOTOKSU SONRASI *
İşlemden sonra normal botoks uygulamaları ile aynı prosedür izlenir. 4 saat boyunca başınızı öne ya da geriye çok eğmeme, gün boyunca spor yapmama ve sıcak duştan uzak durmanız tavsiye edilir. Tedaviye zarar verebileceği için 10 gün boyunca hamam, sauna, solaryumdan da uzak durulması gerekmektedir.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Bruksizm (diş sıkma) nedir, kimlerde görülür?
- Geceleri diş mi sıkıyorsunuz?
- Oval yüz estetiği nedir, nasıl yapılır?