FitChef, Tüketicilerin Kalbine Giden Yolu “sağlıklı Hazır Yemeklerde” Buldu

fitchef,-tuketicilerin-kalbine-giden-yolu-“saglikli-hazir-yemeklerde”-buldu

Dolapta hiç yemek yok. Kenarda ise yalnızca birkaç parça sebze… Akşama ne yesek? Üzülmeyin, imdadınıza FitChef yetişiyor. 13 yıldır her ay İstanbul’da  100 bin yemeği tüketicilere ulaştıran hazır yemek markası, hijyenik ve taze diyet paketleri evinize teslim ediyor.

Okulda, işte, yolda, sporda… Çoğumuzun telefonuna düşen bir mesaj bildirimi ya da aklımızın arka odalarında durmaksızın çalan bir çan var: “Akşama ne yesek?”. Dolapta hiç yemek yok, kenarda ise yalnızca birkaç parça sebze… Yoksa sağlıklı beslenmek artık hayal mi oluyor? Üzülmeyin. İşte tam da bu noktada hazır paket diyet yemekleri imdadınıza yetişiyor, sağlıklı beslenmeyi günlük rutininizin ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. Gelin, 13 yıldır İstanbul’da her ay 100 bin yemeği tüketicilere ulaştıran hazır yemek markası FitChef’in hijyenik ve taze diyet yemekleriyle neler başardıklarını öğrenelim…

Tüketicilerin kalbine giden yolu buldular

Yemek yemek hepimizin en büyük ihtiyaçlarından, bazılarımızın ise en büyük zevklerinden biri. Ancak, yoğun geçen bir günün ardından sağlıklı bir yemek yapmaya zaman bulamamak da yaşamımızın göz ardı edilemeyecek bir meselesi. Hem sağlıklı öğünler içeren hem de tam saatinde yemek yiyebilmemizi sağlayan diyet yemek paketleriyle hayatımıza giren FitChef ise bu karmaşık zorlukları aşmamız için adeta yoldaşımız oluyor. Butik hizmet anlayışıyla metropolde binlerce insanın sofrasına sağlıklı yemekleriyle davet edilen marka, eylül sonunda Ankara’da da hizmet vermeye başlayarak Türkiye’nin kalbine giden yolda hızla ilerliyor. Bununla da kalmıyor… Üyeleri tarafından ziyaret edilebilen açık mutfağında pişirdiği yemeklerle Avrupa’nın da kapısını çalıyor. FitChef CEO’su Okan Tegen, hikayelerini, hedeflerini ve misyonlarını Marie Claire Türkiye okurları için şu sözlerle anlatıyor:

“Hepimiz, zamanın daraldığı, beslenmeye özen göstermenin zorlaştığı günümüzde pratik çözümler arıyoruz. Hijyenik ve taze paketli diyet yemekleri, bu noktada hayatımızı kolaylaştırıyor. Diyet yemek alanında pazar lideri olarak konumlanıyoruz. En iyi malzemelerle hazırlanan taze ve temiz içerikli yemeklerimizi günlük olarak pişirip, adrese teslim ediyoruz. İstanbul’da gün geçtikçe büyüyen ağımızı eylül ayında Ankara ile taçlandırdık. Önümüzdeki yıl da İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da dağıtım ağımızı genişletmeye devam edeceğiz. Bir sonraki hedefimiz olan yurt dışı pazarı için de görüşme ve araştırmalarımız sürüyor.”

Tüm besin değerleri kapınızda…

Hazır yemek tüketenlerin sağlık konusundaki farkındalıklarının artmasıyla birlikte tercihlerin dengeli ve porsiyon kontrollü öğüne evrilmeye başladığını vurgulayan FitChef CEO’su Okan Tegen, “Uygun ve sağlıklı yemek alternatiflerimizle özel hazırlanmış menülerimizi doğrudan eve teslim olarak sunuyoruz. Bu sayede kullanıcılar, sağlıklı beslenmek için zaman kaybetmiyor. Örneğin çalışan anne ve babalar çocukları için besleyici, sağlıklı öğünler hazırlayacak vakti her zaman bulamıyor. Taze ve hijyenik menülerimizle müşterilerimizin alması gereken ve planlanan tüm besin değerlerini kapıya kadar getiriyoruz” diyerek yemeklerinin kimlere hitap ettiğini şu şekilde sıraladı:

  • Diyet yapmak isteyenler
  • Spor yapanlar
  • Ketonejik beslenenler
  • Aralıklı oruç tutanlar
  • Detoks tercih edenler
  • Vejetaryenlar
  • Alerjik bünyeye sahip olanlar

Merkezleri Londra’da olacak

Farklı beslenme taleplerine hitap etmeleriyle birlikte iş insanları, dizi oyuncuları, futbolcular gibi çeşitli meslek gruplarından yoğun talep aldıklarını söyleyen Okan Tegen’ın aktardıklarından hareketle FitChef, İstanbul’da aylık 100 bine yakın hazır yemek üretip eve teslim ediyor. Ankara’dan gelen talepleri karşılamak amacıyla da başkentte yıl sonuna kadar 10 bin adet teslimat yapmayı, bir yıl içinde ise İstanbul’daki rakamlara ulaşmayı hedefliyor.

FitChef’in bir sonraki hedeflerinde ise dağıtım ağlarını genişletmek bulunuyor. İstanbul ve Ankara’dan sonra, önümüzdeki yıl İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da faaliyetlerine başlamayı planlıyor. 2025’te yıllık 2 milyon, 2028’de ise 10 milyon adet hazır yemek üretmek için ise bin metrekarelik fabrikalarını da 5 bin metrekarelik yeni bir fabrikaya taşımaya hazırlanıyor. Türk yemeklerini Avrupa’daki tüketicilere ulaştırmak için de düğmeye basan FitChef, Londra’ya açılmak için lojistik şirketleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Oradaki depoları üretim tesisine çevirerek Londra’yı operasyon merkezi yapmak, bu sayede pazardaki büyük markalarla rekabete iddialı bir giriş yapmayı planlıyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir