Formika Mobilya Nasıl Boyanır?

formika-mobilya-nasil-boyanir?

İşte tutumlu olduğu kadar pratik bir fikir… Hayal gücünüzü özgür bırakın, dekorasyonunuzu yenileyin ve eski Formika mobilyalarınızı boyayın. Yeni gibi görünecek!

Formika mobilya, evinizi dekore etmenin harika bir yoludur. Mevcut dekorasyon trendleri melamin gibi diğer malzemeleri işaret etse de, birçok evde, özellikle mutfakta bazı mobilyalara hala rastlayabiliyoruz. Bu nedenle zamanla yaşanan eskime ve yıpranmayı gizlemek veya yeniye uyum sağlamak istiyorsanız en iyi seçenek Formica mobilyalarını boyamak olacaktır.

Bu malzemenin bazı yaygın örnekleri dolaplar, raflar, tezgahlar ve masalardır. Parlak, pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzeye sahip olan bu mobilya türü, ahşaba yapıştırılmış preslenmiş talaş veya sentetik plastik levhadan yapılır.

Mobilyalarınızı biraz boya ile yenileyebilirsiniz, ancak gerçek şu ki, harika bir sonuç elde etmek için uzman olmanıza gerek yok. Hepsinden iyisi, onları değiştirmekten daha az para harcayacağınız için bu size paradan tasarruf sağlayacaktır.

Nasıl olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?

Formika mobilya nasıl boyanır

Mükemmel bir sonuç elde etmek için hangi malzemelere başlamanız gerektiğine ve izlemeniz gereken adımlara bir göz atalım.

Başlamadan önce malzemeler

Mobilyalarınızın tarzını modernize etmeye karar verdiğinizde, gerekli tüm ürünleri bir araya getirmelisiniz. Sonucun beklendiği gibi olması için her zaman en iyi kaliteyi arayın. Not alın ve aşağıdakileri alın:

  • Seçeceğiniz renkte akrilik veya sprey boya (mekanın dekorasyonuna uygun olmasını tavsiye ederiz)
  • Astar olarak da bilinen ahşap mühürleyen
  • Maskeleme bandı
  • Boya fırçası
  • Küçük silindir rulo
  • 80 veya 100 numaralı zımpara kağıdı
  • Sabun ve su
  • Alkol veya mutfak temizleyicisi
  • Bezler
  • Tel sünger

1. Yüzeyi temizleyin

İşe başlamak için mobilyaların içini ve dışını çok iyi temizlemelisiniz. Temiz bir bezi sabunlu suya batırın, her yerini silin ve durulayın.

Eski bir mobilya parçasıysa, aynı işlemi izleyerek amonyağı suyla karıştırmak iyi bir alternatiftir. Çok fazla kir veya yağ varsa, alkollü veya mutfak temizleyicili bir ovma pedi kirleri çıkarmak için çok faydalı olacaktır.

Yüzeylerin ilk temizliği için alkol veya amonyak kullanabilirsiniz. Bu adım boyamadan önce önemlidir.

2. Aksesuarları çıkarın

Lekelememek için boyamadan önce kulpları, kulpları ve diğer aksesuarları çıkarmanız önemlidir.

Mobilya türüne bağlı olarak, bunları diğer modern veya daha işlevsel olanlarla değiştirmek için bu fırsatı kullanın. Amaç tamamen farklı bir stil elde etmektir.

3. Mobilyaları zımparalayın

Çok fazla kuvvet uygulamadan, emayeyi tamamen çıkarana kadar mobilya yüzeyini zımparalayın. Ne zaman duracağınızı nereden bileceksiniz? Çok basit: parlaklığın gittiğini fark edeceksiniz.

Yüzeye zarar verebileceğinden çok fazla kuvvet uygulamamaya dikkat edin. Bitirdiğinizde, zımparalamadan kaynaklanan tozu temizlemek için nemli bir bezle silin.

4. Kapatıcı tabanı uygulayın

Aldığınız boyada dolgu maddesi yoksa ahşap astarı rulo ile uygulayınız, kurumasını için birkaç saniye bekleyiniz. Etki etmesi çok daha hızlı olan sprey astar boyaları satın alabilirsiniz.

Sunumlarının herhangi birinde bu ürün gözenekleri kapatır. Bu sayede boya hiçbir ürünü boşa harcamadan çok daha iyi sabitlenecektir.

Ancak, bazı insanlar bu ürünün sağladığı mat beyazdan memnun ve renkli boyadan vazgeçiyor. Diğerleri ise pastel renkler elde etmek için temel katı bir boya rengi toneriyle birleştirir. Ancak büyük çoğunluk geleneksel boyaları tercih ediyor.

5. Formika mobilyaları boyayalım!

İlk olarak, boyamak istemediğiniz alanların üzerinden geçmemek için mobilyanızın kenarlarını maskeleme bandı ile kaplayın. Çeşitli renk ve şekilleri birleştirerek beğendiğiniz tasarımları arayın.

Sıvı boyanız varsa rulo kullanın (kullandığınız miktarı kesin olarak belirtin). Köşelere gelince, bir fırçaya ihtiyacınız var. Tüm alan için kullanabilirsiniz, ancak fırça darbesi izleri bırakma riskiniz vardır.

Öte yandan, sprey boyanız varsa, yapacak daha az işiniz olacaktır. Sadece iyice çırpın ve mobilyalara püskürtün.

Biçimi ne olursa olsun, her birine kuruması için yeterli zaman vererek birkaç kat uygulamanızı öneririz. Her kattan sonra zımparalayın.

Ayrıca, boyama şekliniz de önemlidir. Formika, ahşap olmamasına rağmen damar yönüne (ahşabın doğal izleri) doğru lekelenir ve pürüzsüz ve eşit bir şekilde boyanır.

6. Poliüretan vernik ile kaplayın

Parlak veya saten bir yüzey elde etmek için son kat poliüretan vernik uygulayın veya sürekli kullanımda bir mobilya parçasıysa iki kat uygulayın. Bu kimyasalın rengi yoktur, bu nedenle boyanızın tonunu değiştirmez.

Aksine yoğunluğundan dolayı malzemeyi korumak ve kusursuz bir görünüm kazandırmak için oldukça kullanışlıdır. Son adım olarak, bandı soyun.

Formika mobilyalarını boyamak için ipuçları

Adım adım zaten biliyorsunuz. Şimdi boyamaya hazır olduğunuzda çok işinize yarayacak bazı ipuçları vermenin zamanı geldi.

İyi bir alan seçin

Mükemmel bir ipucu, mobilyayı veranda gibi açık bir alana yerleştirmektir, böylece diğer nesnelerin üzerine boya bulaştırmazsınız. Ya da, eşyaları muşambayla kaplayabilirsiniz.

Ayrıca zemini, duvarları veya herhangi bir eşyayı lekelememek için boyama alanının altına ve çevresine gazete veya muşamba bir taban yerleştirmeyi unutmayın.

Diğer nesneleri korumak ve kenarlara dikkat etmek, işi daha etkili hale getirir. Yüzeyleri hazırlamak ve temizlemek için zaman ayırın.

Kusurları düzeltin

Mobilyada gözle görülür çatlaklar varsa, tıpkı bir duvarı tamir ediyormuş gibi bir spatula kullanarak yüzeyi özel ahşap dolgu ile doldurun. Kurumasını ve zımparalanmasını bekleyin.

Bu malzemeyi, artık kullanmak istemediğinizde veya farklı girişleri olan başkalarını satın aldığınızda, kulpların deliklerini ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz. Sızdırmazlık tabanını yerleştirmeden önce bu prosedürü uygulamalısınız.

Doğru şekilde temizleyin

Formika mobilyalarını boyadıktan sonra temiz tutunuz. Çok kolay: En sevdiğiniz temizleyiciyle (örneğin deterjan, aseton veya limon) nemlendirilmiş pamuklu bir bez kullanın.

Tüm alanları silin, sıcak suyla durulayın ve iyice kurulayın. Kurutma izlerini önlemek veya yok etmek için küçük bir cam temizleyici ile tamamlayabilirsiniz.

Formika mobilyalarını boyadıktan sonra ona iyi bakın!

Mobilyanızın ömrünü uzatmak ve iyi durumda kalmasını sağlamak için, mutfak tezgahı ise üzerine çok sıcak tavalar koymayın veya yiyecekleri doğrudan yüzeyinde kesmeyin. Malzemeyi korumak için her zaman koruyucu bir taban yerleştirin. Aynı şekilde, vurmaktan veya üzerine ağır nesneler yerleştirmekten kaçının.

Son olarak, mobilyanızın dayanıklılığı ve görünümü de sizin elinizde. Daha fazla bahane yok! Sahip olduklarınızdan faydalanmak ve onu hayal ettiğiniz şeye dönüştürmek için mükemmel bir zaman. Evinizin dekorasyonunu yenilemek için Formika mobilyanızı boyayın! This might interest you…

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir