Gözlerimizin yeni yıl enerjisiyle ışıl ışıl parladığı harika bir Ocak ayı dilerim.. Gözlerimizin içi parlıyor, peki ya “gözaltlarımız”? Hani sabah kalktığımızda bizi yorgun uykusuz ya da hastaymış gibi gösteren çökmüş, mor halkalar gelişmiş ya da ödemli gözaltlarımız.
Makyaj yaparken en çok da onları kamufle etmek için türlü çare aradığımız ve zaman harcadığımız gözaltı sorunlarımız.. Üstünü örtmek sizce problemi çözer mi yoksa göz çevresindeki mikrodolaşımı, oksijenlenmeyi daha çok bozup sorunları derinleştirir mi? ..
Kişilerin yaşından bağımsız genetik yapı, çevresel faktörler, alerjiler, hormonal değişiklikler, düzensiz uyku, tekrarlayan UV hasarı ve ekran ışığı maruziyeti, beslenme alışkanlıkları, demir eksikliği ve bilinçsiz kozmetik kullanımı göz çevresinde mikro-dolaşım bozukluklarına, cilt renginin koyulaşmasına, morluk, ödem ve torbalanmalara, gözyaşı oluğunda çukurlaşmaya neden olur.
Ciltte sıvı ve elastikiyet kaybıyla zamanla kırışıklar, kapaklarda sarkmalar gelişir. Nedenler ve bulgular farklı farklı olduğu için, göz çevresi problemlerinde tedavi protokolleri ön muayene ile hekiminiz tarafından kişiye özel planlanır.
Klinik ortamda “Ameliyatsız Göz kapağı Estetiği” imkanı sağlayan Plexr Plazma teknolojisinin yanısıra gözaltı torba-morluk ve ince çizgileri tedaviye yönelik göz çevresine spesifik mezoterapiler, peelingler, lazer tedavileri, karboksiterapi, jelly roll botoks ve ışık dolgusu güncel tedavilerdir.
Klinik uygulamalarımız sonrasında reçete ettiğimiz; göz çevresi dolaşımını düzenleyen ve pigmentasyonu (koyulaşmayı) önleyen, cildin ihtiyacı olan nem dengesini sağlayan, C ve K vitaminlerinden zengin antioksidan özellikte mineral bazlı sağlıklı dermokozmetiklerin kullanımı ise iyileşmeyi destekleyicidir.
Hastalarımızdan en çok soru gelen Gözaltı Işık Dolgusu –içeriğinde bulunan özel hyaluronik asit yapısı, vitamin, aminoasit ve antioksidanlar sayesinde bu bölgedeki mikrodolaşımı iyileştirir, hassas cildi güçlendirir ve yaşlanma etkilerine karşı korur.
Gözaltı çukuru derin, yağ atrofisi olan ya da orta yüz dediğimiz hatta sarkma olan hastalarımızda orbitayı (göz çukurunu) derin dolgu uygulaması ile güçlendirerek aynı seansta ışık dolgusu işlemini kanül (ince künt uçlu minik borucuk) yardımıyla iğnesiz gerçekleştirebiliyoruz.
Göz çevresini onarıcı,canlandırıcı ve aydınlatıcı ajanlar içeren mezokokteylleri ise 10-15 gün aralıklarla göz çevresinin durumuna göre 4-6 seans,yılda iki-üç rapel uygulayabiliyoruz.
İnce iğne uçları yardımıyla cildin orta tabakasına etken maddeyi enjekte ettiğimiz mezoterapi tedavilerini; sadece var olan sorunu gidermeye yönelik değil, serbest radikal hasarı ve enflamasyona bağlı zamanla gelişen yaşlanma etkilerini önlemek cilt kalitesini artırmak amacıyla da, koruyucu tedavi olarak erken yaşlarda yapabiliyoruz.
Cilt yenilenmesinde tamamlayıcı : Besin takviyeleri
Elbette besin takviyeleri sağlıklı bir beslenme düzeninin yerini tutmaz ancak, gerçekçi olmalıyız ki “organik gıdalarla” beslenme alışkanlığına sadık kalsak da; maruz kaldığımız çevresel faktörler özellikle şehir yaşamında geçmişteki gibi değil. Serbest radikal hasarına karşı hücresel düzeyde cilt sağlığımızı destekleyen antioksidan gücü yüksek, enflamasyonu (iltihaplanmayı) önleyici ve cilt destek dokusunun temel hücreleri olan fibroblastlarda kolajen, elastin sentezini artıran, günlük ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri içeren takviye gıdaların kullanımı sağlıklı ve kaliteli bir cilde kavuşmada tamamlayıcı görevinde.
İlgili Konular
- carousel