İlkem Söylemez Topçuoğlu

ilkem-soylemez-topcuoglu

Seyahat ederek keşfettiği lezzetleri Gusto Diaries hesabında paylaşan ve hayırseverliğiyle tanınan İlkem Söylemez Topçuoğlu, 2024’ün değerlendirmesini ve 2025 yılına dair dileklerini aktararak yılbaşı için hazırlayacağı sofrayı MAG Okurlarıyla paylaşıyor.

Öncelikle yeni yıl sizin için ne ifade ediyor? Yılbaşı için özel gelenekleriniz var mı?


Yeni yıl ruhu, yılbaşı sofraları, hediyeler, çam ağaçları, ışıklar, yeni yıla giriş heyecanı benim için bu dönemin en güzelleri!

Genellikle yılbaşı gecelerini nasıl geçiriyorsunuz? Bu yıl için özel bir planınız var mı?


Bu zamanlarda ara sıra seyahate çıksak da, çoğunlukla yılbaşları evimizde ailece oluyoruz; aile büyükleri, dostlarımız ve çocuklarımızın olduğu sofralar aslında en kıymetlileri…

2024 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu yıl siz ve aileniz açısından nasıl geçti ve sizlere neler kattı?

2024 yılı benim için çok güzel geçti. Uzun süredir hayalini kurduğum, yeme-içme üzerine deneyimleri aktardığımız sosyal medya hesabımız “gusto_diaries”i açtık. Onun yanı sıra en sevdiğim mevsimler olan ilkbahar ve yaz ayları her anın tadını çıkardığım, yeni deneyimler yaşadığım, seyahat dolu günlerle geçti.

Bugüne kadar geçirdiğiniz en güzel yılbaşı gecesinden bahsedebilir misiniz?


Her yılbaşı nerede olursak olalım sevdiklerimizle olduğumuz için güzel geçiyor aslında. Geçen sene Bodrum’da arkadaşlarımızla ve çocuklarımızla kalabalık bir grup çok samimi ve eğlenceli birkaç gün geçirmiştik.

Bu yıl, yılbaşı sofranızın konsepti ve sunumu nasıl olacak?

Yılbaşı sofrası bence bolca mumun kullanıldığı, kırmızıların ve yeşillerin olduğu, çam ve kokinalarla dolu, kristal bardaklar ile şık bir sofra olmalı.

Sofranızda hangi yiyecekler yer alacak?

Sofrada zengin bir şarküteri ve peynir tabağı, balkabağı çorbası, narlı salata, kestaneli hindi; finalde de tarçınlı bir kış tatlısı mutlaka olmalı.

Yılbaşı sofrası hazırlarken renk ve düzen olarak tercihleriniz var mı?
Hangi öğeleri kullanmayı tercih ediyorsunuz?

Sade porselen tabaklar, kırmızı Amerikan servis ile keten peçetelikler, gold ve yeşil süsler, masayı boydan boya ortalayan çam aranjmanı, gümüş ve cam mumluklarla elegan ve şık bir sofra favorim diyebilirim.

Sofranıza bir isim verecek olsanız; bu isim ne olurdu?

Bu sofraya bir isim verseydim “Parla” veya “Işılda” olabilirdi!

Sofranızda, geçmişten veya günümüzden hangi ünlü isimleri ağırlamak isterdiniz?

Ünlü yemek gezgini, vefat eden Anthony Bourdain ile bir yemek isterdim. Bir de belki “Emily in Paris” oyuncu kadrosuyla bir aksam yemeği keyifli olurdu.

2025 yılından beklentilerinizi ve dileklerinizi bizimle paylaşır mısınız?


Yeni yıl, dünyada savaş haberlerinin bittiği, insanların birbirine karşı daha nazik davrandığı, daha çok seyahat edeceğimiz, yeni şeyler öğreneceğimiz, güzel deneyimler yaşayacağımız, pozitif enerjilerle dolduğumuz bir yıl olsun.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir