Olgunlaşmış Meyvelerden Yararlanacak Üç İnanılmaz Tarif

olgunlasmis-meyvelerden-yararlanacak-uc-inanilmaz-tarif

Evde fazlaca olgunlaşmış meyve var mı? Sakın atmayın! Size onları değerlendirebileceğiniz bazı tarifler veriyoruz.

Pek çoğumuz, fazlaca olgunlaşmış bir meyve  gördüğümüzde, onun artık tüketemeyeceğimizi düşünürüz. Bazı meyveler için durum böyle olabilir, ancak bazı meyveler ne kadar olgun ve yumuşaksa, bazı tariflere eklenmeleri o kadar lezzet katacaktır.

Tüm beslenme uzmanları günde en az üç veya dört porsiyon meyve tüketilmesini önermektedir. Bunun nedeni, meyvenin bize sağladığı yüksek miktarda besin, protein ve vitamindir.

Ayrıca meyve tüketerek vücudumuzun düzgün çalışması için gerekli olan enerji ve besin maddelerini alıyoruz. Son olarak, en iyi yanı, bütün olgunlaşma aşamalarında binlerce yemek tarifi yapabilmenizdir!

Olgunlaşmış meyveli üç harika tarif

Her şeyden önce, olgunlaşmış meyve içeren tarifler hakkında akılda tutulması gereken çok önemli bir şey, şeker içeriğinin daha yüksek olmasıdır. Meyveler yüksek derecede olgunluğa ulaştığında hem organoleptik hem de besinsel farklılıklar vardır. Bu nedenle en önemli hususlardan biri meyvedeki şeker miktarının artmasıdır.

Bunun nedeni, meyve olgunlaştıkça karmaşık karbonhidratların daha basit karbonhidratlara parçalanmasıdır. Bu nedenle, özellikle hareketsiz bir kişiyseniz veya düşük düzeyde fiziksel aktiviteye sahipseniz, çok olgun meyveleri ölçülü tüketmeniz gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Bununla birlikte, aşırıya kaçmadığınız sürece , olgunlaşmış meyve içeren tarifler dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir. Bununla birlikte, yüksek şeker içeriği nedeniyle, onları diyabet veya obezite gibi metabolik sorunları olan kişilerin diyetlerinden çıkarmak en iyisidir.

Bunu göz önünde bulundurarak, sizi fazla olgunlaşmış bu meyvelerden yararlanmak için bazı seçenekleri keşfetmeye davet etmek istiyoruz. Not alın!

1. Olgunlaşmış meyveli alkolsüz şarabı

Olgunlaşmış üzümleri kullanarak yapılacak en iyi şeylerden biri şaraptır. Bu enfes içecek, temel malzemelerle evde kendi başınıza bile hazırlanabilir. Fermantasyon süresine bağlı olarak lezzetin eşsiz olacağını garanti ediyoruz!

İçindekiler

  • 3 su bardağı üzüm (360 gr)
  • 2 su bardağı su (500ml)
  • 1 su bardağı şeker (200 gr)
  • 1 yemek kaşığı maya (15 gr)

Nasıl yapılır

  1. Bilmeniz gereken ilk şey, herhangi bir tür şarap yapmak için zamana ihtiyacınız olduğudur.
  2. Başlamak için olgunlaşmış üzümleri alıp bir havanda ezmelisiniz.
  3. Daha sonra büyük bir tencerede suyu kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde üzümleri tencereye dökün ve yaklaşık 48 saat suda bekletin.
  4. Süre dolduğunda üzümleri bez veya süzgeç yardımıyla süzün.
  5. Ardından şekeri ekleyin ve eriyene kadar iyice karıştırın.
  6. Ardından bir yemek kaşığı maya ekleyin ve tekrar karıştırın.
  7. Sıkıca kapanan kapaklı bir kavanoza dökün ve iki hafta boyunca ılık bir yerde saklayın.
  8. Son olarak, ilgili süre geçtiğinde, şarabınızı bir şişeye dökün ve istediğiniz zaman için. Bu, çok olgunlaşmış meyvelerle yapılabileceklerden sadece biridir!

2. Elma püresi

Bu tarif evde küçük olanlar için idealdir. Ek olarak, hazırlanması çok kolaydır ve sadece olgun elmalarla yapmakla kalmaz, muz veya mango gibi başka meyveler de ekleyebilirsiniz.

İçindekiler

  • 4 adet kırmızı elma
  • 2 su bardağı su (500ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker (30 gr)
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü (15 ml)

Okumak isteyebileceğinizi düşünüyoruz: Yeşil ve Sarı Kivi Arasındaki Farklar

Nasıl yapılır

  1. Başlamak için elmaları soyup küp küp kesmeniz gerekir. Olgunlaşmış elmalar kolayca dağılacağı için bunu yaparken dikkatli olun.
  2. Daha sonra bir tencerede suyu orta ateşte kaynatın ve şekeri ekleyin.
  3. Ardından elma parçalarını ve yarım yemek kaşığı vanilya özünü ekleyin. İyice karıştırın ve her şeyin en az 10 veya 15 dakika pişmesine izin verin.
  4. Son olarak, aradığınız kremsi veya komposto kıvamını elde edene kadar iyice karıştırmalısınız.
  5. Olgunlaşmış elmaları değerlendirdiğiniz bu lezzetli tarifi servis edin ve tadını çıkarın!

3. Muzlu smoothie

Muz, yüksek potasyum içeriği nedeniyle son derece popüler bir meyvedir. Bu tarifi kahvaltı için hazırlamanızı öneririz. Olgun muzlar tatlılıklarıyla karakterize edildiğinden çok fazla şekere ihtiyacınız olmadığını unutmayın.

İçindekiler

  • 2 adet olgunlaşmış muz
  • ½ su bardağı yulaf ezmesi (50 gr)
  • 1 su bardağı yağsız süt (250 ml)
  • 4 veya 5 adet buz
  • 2 yemek kaşığı şeker (30 gr) (isteğe bağlı)

Nasıl yapılır

  1. Başlamak için muzları soyun ve orta büyüklükte parçalar halinde kesin.
  2. Ardından, parçaları bir blendera yerleştirin ve süt ve yulaf ezmesini ekleyin. Kremsi bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  3. Daha sonra şekeri (istenirse) ekleyin ve son olarak biraz sulu bir dokunuş vermek için buz küplerini ekleyin.
  4. Hazırladığınız bu lezzetli, olgun muzlu smoothie içeceğinizi servis edin ve tadını çıkarın!

4. Olgunlaşmış meyveli muz reçeli

Food Chemistry’deki bir yayında vurgulandığı gibi, muz çok besleyici bir besindir. A, B ve C vitaminlerine sahiptirler, lif ve potasyum, magnezyum ve demir gibi temel mineraller açısından zengindirler. Hepsinden iyisi, bu meyve dengeli bir diyet için ideal olan hem basit hem de karmaşık karbonhidratlar içerir.

İçindekiler

  • 3 adet olgun muz
  • 1 bardak greyfurt suyu
  • 1 su bardağı su (250ml)
  • 2 poşet agar agar tozu (5 gr)
  • 1 ¼ su bardağı şeker (250 gr)
  • 3 yemek kaşığı rom (45 ml) (tercihe bağlı)

Nasıl yapılır

  1. İlk olarak muzları soyun ve bir çatal yardımıyla ezin.
  2. Ardından greyfurtun suyunu sıkın ve suyla birlikte bir tencereye dökün. Orta ateşteki ocağa koyun.
  3. Ardından şekeri ve agar agar tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Son olarak muzu da ekleyip reçel kıvamına gelene kadar karıştırın. Ateşten alın, soğumaya bırakın ve hava geçirmez kavanozlarda saklayın.

Bu tarifleri olgunlaşmış meyve kullanarak denemeye var mısınız? Gördüğünüz gibi tek başına tüketilmeyecek kadar olgunlaşmış meyveleri çöpe atmanıza gerek yok. Bununla birlikte, daha fazla şeker topladıklarını her zaman hatırlamalısınız, bu nedenle ölçülü olarak tüketilmelidir. İlginizi çekebilir …

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir