Sağlık Deposu ve Diyet Dostu Besin: Yulaf Ezmesi

saglik-deposu-ve-diyet-dostu-besin:-yulaf-ezmesi

Yemek tariflerinde sık sık rastladığımız yulaf ezmesi, kandaki şeker miktarını dengelerken metabolizmayı da hızlandırır. Nefis lezzetlere davetiye çıkaran yulaf ezmesi, sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin tercihidir.

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?

Kepeklerinden arındırılarak kurutulan yulaf, ezilerek tüketime hazır hale getirilir. Pratik olduğu kadar da lezzetli olan besin, güne mutlu başlamak isteyenler için enerji artıran doğal bir destektir.

Günün farklı saatlerinde farklı tarifler denenerek ortaya sağlıklı öğünler ve keyifli atıştırmalıklar çıkarılabilir. Şeker ihtiyacını karşılamak için tatlı ve pasta yerine yulaflı tek lokmalık lezzetlerle kilo kontrolü sağlanabilir.

Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Ortalama 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi yetişkin bireylerin günlük protein ihtiyacının %20’sini karşılar. Kas liflerinin hızlı bir şekilde yenilenmesini ve güçlenmesini sağlayan yulaf ezmesi, içeriğindeki E vitaminiyle doğadan gelen bir şifadır.

Hangi Öğünlerde Yulaf Tercih Etmeliyim?

Güne zinde bir başlangıç için sabah kahvaltısında, depolanan enerjinin gün boyu kullanılması için öğle yemeğinde, kilo kontrolü için akşam yemeğinde ve sağlık açısından zararlı atıştırmalıklardan uzak kalmak için ana öğünlerin aralarında yulaf ezmeli tarifler tüketilebilir.

  • Yulaf sade tüketilebileceği gibi süt ve yoğurt ilavesi, kuru üzüm, dilimlenmiş mevsim meyveleri, kurutulmuş meyveler ve bitter çikolatayla lezzetlendirilerek tüketilebilir.

Düzenli olarak yulaf ezmesi tüketenlerin cildi sağlıklı görünür, ışıldar ve nem dengesi gün boyu korunur.

Çocukluğumuzun Tatlısı Mozaik Pastaya Sağlıklı Bir Dokunuş!

Şeker ilavesiz sağlıklı bir mozaik pasta yaparak yedikçe yiyebilir ve ideal kilonuzu kontrol edebilirsiniz. Bu tarifle sevdiklerinizin kalbini kazanabilir, yaratıcılığınızla tüm gözleri üzerinize çevirmeyi başarabilirsiniz.

Yulaflı Mozaik Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Damak tadına uygun kuru meyveler
  • 1 paket bitter kakao
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı kuruyemiş

Yulaflı Mozaik Pasta Tarifi

  1. Süt ılıtılır.
  2. Yulaf ezmesi sütle ıslatılır.
  3. Kakao, pekmez ve kuru meyveler ilave edilir.
  4. Spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edilir.
  5. Kuruyemişler eklenir ve son kez karıştırılır.
  6. Streç filme sarılan pasta buzlukta 2 saat dinlendirilir.
  7. Daha sonra buzdolabına alınan pasta dilimlenerek servis edilir.

Püf Noktası

Yulaf ezmesi dokusunun bozulmaması için sütün mutlaka ılık olması gerekir.

Servis Önerisi

Dilimlenen pastanın üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı tozu serpiştirilebilir. Mis kokulu bir kahve, taze demlenmiş gurme bitkisel çaylar ya da ev yapımı limonatayla önce gözü daha sonra damakları şenlendirecek bir servis hazırlanabilir. Hem pratik hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu tarife bayılacaksınız! Afiyet olsun.

Gluten İçermeyen Dengeli Besin İçeriği

Probiyotik içeceklerden bebek mamasına, ekmekten bisküviye kadar hemen her yerde kullanılabilecek yulaf ezmesi gulüten içermez ve dengeli besin içeriğiyle sağlığı korur.

  • Kalp sağlığını koruyan
  • Sindirim sistemini düzenleyen
  • Kolesterol seviyesini dengeleyen
  • Kilo vermeye yardımcı
  • Sağlıklı cilt dostu ve
  • Kan şekerini istenen sınırlarda tutmaya yardımcı yulaf vitamin, mineral, lif ve antioksidanlar açısından zengindir.

Taneleri büyük ve pişmesi zor olan sağlık deposu; ezilmiş, kesilmiş ya da öğütülmüş olarak kullanılır.

Yulaf Ezmesinin Sağlıklı Bir Yaşama Katkıları

Sabahları tüketilen yulaf ezmesi enerji kaynağı oluşturur. Kötü kolesterolü düşürürken C vitamini desteğiyle kalp rahatsızlıklarının oluşumunu engeller ve kalp krizi riskini düşürür.

Beyaz kan hücrelerini artıran lezzet bağışıklığı artırır, yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar, vücudu bakteri, virüs ve mikroplara karşı korur. Fiziksel ve ruhsal sıkıntıları gidererek kronik yorgunluğu alan yulaf ezmesi selenyum ve çinko açısından zengindir.

Meyvesi İçinde Lezzet Şöleni

Mis kokulu, dışı kıtır içi yumuşacık, çikolata kaplı, kurutulmuş meyve ve çerezlerle süslü bir wafflea hayır diyebilir misiniz?

Hayallerinizi bir kenara bırakarak en yulaflı, en sağlıklı, en lezzetli ve en şekersiz bir waffle hazırlayabilirsiniz!

Yulaflı Waffle İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • Kuru meyveler
  • 1 yemek kaşığı bal

Yulaflı Waffle Tarifi

  1. Waffle makinesi ısıtılır.
  2. Tüm malzemeler blenderdan geçirilir.
  3. Waffle hamuru bir kepçe yardımıyla makineye dökülür.
  4. Kenarları kızarıncaya kadar pişirilir.
  5. Üzeri damak tadına uygun olarak süslenir.

Püf Noktası

Daha şekerli bir lezzet için hamura vanilya ilave edilebilir.

Servis Önerisi

Kuru meyveler, kuruyemişler, bitter damla çikolata veya severek tüketilen pekmez ya da balla servis edilecek waffle önce huzur sonra mutluluk verir. Afiyet olsun.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir