Sağlıklı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

saglikli-patlamis-misir-nasil-yapilir?

Patlamış mısır ısıtılınca patlayan bir mısır türü. Ve nasıl yapıldığına bağlı olarak yararlı da olabilir zararlı da. Peki sağlıklı patlamış mısır nasıl yapılır? İşte patlamış mısır hakkında bilgiler ve sağlıklı patlamış mısır tarifi: (Dizi izlerken ne yesem? İşte sağlıklı atıştırmalıklar başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir)

Sağlık sitesi Healthline doğru yapılan patlamış mısırın oldukça sağlıklı olduğu görüşünü paylaşıyor ve patlamış mısırın besin değerlerini şöyle sıralıyor:

100 gramlık patlamış mısırın ( 5 ) besin içeriği

B1 Vitamini (Tiamin): RDI’nin %7’si.

B3 Vitamini (Niasin): RDI’nin %12’si.

B6 Vitamini (Piridoksin): RDI’nin %8’i.

Demir: RDI’nin %18’i.

Magnezyum: RDI’nin %36’sı.

Fosfor: RDI’nin %36’sı.

Potasyum: RDI’nin %9’u.

Çinko: RDI’nin %21’i.

Bakır: RDI’nin %13’ü.

Manganez: RDI’nin %56’sı.

Bu besin değerlerine ilaveten toplam 387 kalori, 13 gram protein, 78 gram karbonhidrat ve 5 gram yağ  içeriyor. Healtline, patlamış mısırın dünyanın en iyi lif kaynaklarından olduğunu belirterek “Önemli besin maddelerinde yüksek olan tam tahıllı bir besindir. Buna vitaminler, mineraller ve çok yüksek miktarda lif dahildir” yorumunu yapıyor.

SAĞLIKLI PATLAMIŞ MISIR NASIL YAPILIR?

Haberde şu yorumlar da var: “Patlamış mısırın lif oranı yüksektir, kalorisi nispeten düşüktür ve enerji yoğunluğu düşüktür. Bunların hepsi zayıflama dostu bir gıdanın özellikleridir. Bardak başına 31 kalori ile, patlamış mısır, birçok popüler atıştırmalık gıdadan çok daha az kalori içerir”

Tabi ki her zaman için ölçülü olmak önemlidir. Yani çok fazla tüketim, fazla yağlı mısır kilo aldırıcı olabilecektir. Peki sağlıklı patlamış mısır nasıl yapılır? Healthline önceden paketlenmiş mikrodalga çeşidi yerine aşağıdaki tarifi paylaşıyor:İşte sağlıklı patlamış mısır yapmak için basit bir tarif:

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı.
  • 1/2 su bardağı patlamış mısır taneleri.
  • 1/2 çay kaşığı tuz.

Yapım aşamaları

  • Geniş bir tencereye sıvı yağı ve mısırları alıp üzerini kapatın.
  • Orta-yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika veya patlama neredeyse durana kadar pişirin.
  • Ateşten alıp servis tabağına alın.
  • Tuzla lezzet katın.
  • Üzerine taze otlar veya baharatlar ekleyerek ilave lezzet katabilirsiniz .
  • Tatlı bir şey istiyorsanız, üzerine doğal fındık ezmesi sürmeyi veya üzerine tarçın ya da bitter çikolata serpmeyi deneyin.
  • Patlamış mısır yapmanın en sağlıklı yolu bir tencerede veya havalı patlatma makinesindedir.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir