Yakın zamanda yapılan bir araştırma, bunun sebebinin uykusuzluk ve kokular olduğunu söylüyor. Araştırmalar, özellikle alkol tüketimi sonrası yaşanan uyku eksikliğinde endokannabinoidler adı verilen bileşiklerin kan düzeylerinin arttığını gösteriyor. Bu bileşikler beynin belli kısımlarını etkileyerek yüksek kalorili gıdaların tüketimini daha keyifli hale getiriyor ve kokuların daha yoğun alınmasını sağlıyor.
Araştırmada, uykusuz kalan katılımcıların açık büfeden en yüksek kalorili yiyecekleri seçtiği görüldü. Yine yapılan taramalarda, beynin koku işleme bölgesinin fazla mesai yaptığını ve yemek kokularını normalden daha fazla keskinleştirdiğini, gıdayla ilgili sinyalleri işleyen başka bir alanla iletişimin azaldığını gösterdi. Sonuç olarak uyku yoksunluğu beyninizi baştan çıkarıcı kokulara karşı duyarlı hale getiriyor.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Yaz formu için beslenme tavsiyeleri
- 10 adımda kötü beslenmeye son!
- 18 adımda sağlıklı beslenme rutini!
- Sağlıklı beslenmenin yolu Raw Food (çiğ beslenme) nedir, nasıl yapılır?