Salisilik Asit İçeren Ürünler Ve Hakkında Merak Edilenler

salisilik-asit-iceren-urunler-ve-hakkinda-merak-edilenler

Çoğumuzun ilk öğrendiği sivilce tedavileri diş macunu sürmek gibi aslında pek de işe yaramayan ve hatta bazen çok zararlı olabilen bazı çözümlerdir. Zamanla bu çözümlerin yanlışlığını fark ettikçe farklı seçenekler aramaya başlarız. İşte o zaman genelde çoğumuzun yolu salisilik asitle kesişir.

Peki, salisilik asit nedir? Ne işe yarar? Ve bugüne kadar hiçbir çözüm bulamadığınız sivilcelerinizden sizi gerçekten kurtarabilir mi? Tüm bu soruların cevabını sizin için yazdık.

Salisilik asit nedir?

Moleküler bir bakış açısından, salisilik asit, fenolik asitler ve beta hidroksi asitler olarak kabul edilen bir bileşik ailesinin parçası olan, bitkilerde bulunan doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Yani salisilik asit nazik bir kimyasal eksfoliyandır.

Deride, bazı asitler hücresel bağlantıları parçalayarak ölü deri hücrelerinin dökülmesine neden olur. Salisilik asit de yağda çözünür, bu nedenle yağ bezlerine nüfuz etme ve gözenekleri açma yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda salisilik asidin iltihap önleyici faydaları olduğunu gösteren bazı araştırmalar var, bu da cilt kızarıklığını ve tahrişini gidermeye yardımcı olabileceği anlamına geliyor.

Sivilce Tedavisi Görenler İçin Öneriler: Roaccutane Sonrası Cilt Bakım Rutini

Salisilik asit nasıl kullanılır?

Reçetesiz satılan salisilik asit, %0,5-2 arasında herhangi bir konsantrasyonda bulunur ve leke tedavilerinde, temizleyicilerde, vücut yıkama jellerinde, maskelerde, losyonlarda ve kremlerde bulunur. Bu ürünlerde salisilik asit ölü derinin pul pul dökülmesine, cilt hücresi döngüsünü artırmaya ve size daha parlak, daha pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı olabilir.

Salisilik asit kullanmanın yan etkileri var mı?

Salisilik asit ile ilişkili bazı hafif yan etkiler vardır. Salisilik asit düşük bir pH’a sahip olduğundan cildi tahriş edebilir. Daha koyu tenli kullanıcılarda bu tahriş hiperpigmentasyona neden olabilir.

Glikolik veya retinoik asit gibi diğer topikallerle birlikte salisilik asit kullanıyorsanız, cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına da neden olabilir, bu nedenle bir dermatoloğa danışın. Ayrıca salisilik asit cilt tarafından emilebilir, bu nedenle hamilelik sırasında önerilmez.

Salisilik Asit İçeren Bazı Cilt Bakım Ürünleri

Neutrogena Sivilce Karşıtı Salisilik Asit Cilt Bakım Seti

Kiehl’s Clearly Corrective Koyu Leke Karşıtı Serum – C Vitamini & Salisilik Asit İçeriğiyle

The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque 50ml

Revolution Skincare Cilt Serumu Salisilik Asit Ve Meyve Enzim 

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir