15 Kasım, 2021
Vanilyalı kurabiyeler, atıştırmalıklar veya çay saatleri için ideal bir seçenektir. Onlarla başka tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Burada iki harika tarifi keşfedin!
Vanilyalı kurabiyeler kesinlikle popüler bir tatlı ve atıştırmalıktır. Bu sadece lezzetli tatlarından dolayı değil, aynı zamanda onları yapmak kolay olduğu içindir!
Tabii ki, onları yapmanın farklı yolları var. Her durumda, bu özel tada sahip olmaları için eksik olmayan yıldız bileşen vanilyadır.
Bu nedenle, kahvaltılara ve atıştırmalıklara eşlik etmek, misafirlere sunmak veya diğer tatlılar için temel hamur olarak kullanılmak açısından harikadırlar. Bu yüzden, onları nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu yazıda size geleneksel vanilyalı kurabiye tarifini ve düşük kalorili ve şekersiz bir seçenek sunacağız.
Vanilya: Hamur işi yapımında önemli bir bileşen
Bu konuyla ilgili olarak vanilyanın yüzlerce tarifin hazırlanmasında kullanılan bir aroma olmasının yanı sıra aslında bir bitki olduğunu da belirtmek gerekir. Orkide cinsinden gelir ve tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişir.
Çeşitli araştırmalara göre hem gıda endüstrisinde, hem de kozmetikte kullanılan tek aromatik orkidedir. Bu bitki eski çağlardan beri Aztekler tarafından sadece aroması için değil aynı zamanda farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılmıştır.
Bu bağlamda, 2018 yılında Revista Mexicana Agrociencia’da yayınlanan bir çalışma, antioksidan ve antienflamatuar ajanlar olarak işlev gören biyoaktif maddelere (alkaloidler, flavonoidler, antosiyaninler, steroller ve terpenoidler gibi) sahip olduğundan bahsediyor.
İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizli ve Bademli Kurabiye
Vanilyalı kurabiye
Şimdi bu leziz kurabiyeleri hazırlamak için gereken diğer malzemelerin neler olduğuna bir bakalım. Talimatları özenle takip etmeyi unutmayın.
İçindekiler
- 1 tutam tuz
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 orta boy yumurta
- 3 su bardağı beyaz un
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- Pudra şekeri
- 3/4 bardak krema kıvamına getirilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı (5 gram) kabartma tozu
Adım adım talimatlar
Her şeyden önce, bu kurabiyeleri yapmak için fırını önceden 170 °C’ye ısıtmanız gerekiyor. Sonra beze ile başlarsınız:
- Yumurtaları ayırın. Bir tarafta yumurta aklarını, diğer tarafta sarılarını ayırın.
- Yumurta aklarını bir kaba koyun ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Karışımın hacmi artana kadar elektrikli bir karıştırıcı yardımıyla çırpın.
- Ardından 2 yemek kaşığı daha şekeri serperek ilave edip karışım kıvam alana ve beze oluşana kadar çırpmaya devam edin.
Şimdi hamurla devam edeceksiniz:
- 2 yumurta sarısı, tereyağı, vanilya özü ve kalan şekeri çırpın.
- Karışım daha hafif ve kalın hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından unu kabartma tozu ve bir tutam tuz ile karıştırın. Bunları azar azar önceki karışıma ekleyin. Spatula yardımı ile dikkatlice yapın.
- Son olarak, yumuşak ve narin bir hamur elde edene kadar bezeyi bu kaseye ekleyin. Yapışkan olduğunu fark ederseniz, daha fazla un ekleyin, böylece sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz.
Son olarak, aşağıdaki adım adım talimatlarla kurabiyelerinizi birleştirin:
- Temiz bir tezgah üzerine un serpin, hamuru üzerine yerleştirin ve merdane yardımıyla açmaya başlayın. Bunu homojen bir şekilde yapmalısınız. Bittiğinde, hamur en fazla 1 santim yüksekliğinde olmalıdır.
- Bundan sonra, tercih ettiğiniz şekle sahip bir kesici ile kurabiyeleri kesmeye başlayın. Bitirdiğinizde, az önce yaptığınız figürlere zarar vermemek için kalan hamuru kaldırın.
- Kurabiyeleri dikkatlice kaldırın ve yapışmamaları için önceden yağlamış olduğunuz bir tepsiye dizin.
- Kalan hamurla yoğurma ve kesme işlemini tekrarlayın.
- Son olarak kurabiyeleri yerleştirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip fırında 15 dakika pişirin.
Keşfedin: Sağlıklı Yulaf Ezmeli ve Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Hazırlanır
Az kalorili vanilyalı kurabiye
Bu ikinci seçenek, sağlık nedenleriyle şeker tüketemeyen biriyle paylaşmak istiyorsanız idealdir. Geleneksel kurabiyelerin kalori alımını azaltmak istiyorsanız da bunu seçebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeleri yazın ve adım adım talimatları izleyin.
İçindekiler
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 orta boy yumurta
- Uzun pişirmeye uygun 3 yemek kaşığı sıvı tatlandırıcı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Düşük şekerli tarif için adım adım talimatlar
- Bir kapta, hacmini artırmak için yumurtayı elektrikli bir karıştırıcı ile çırpın.
- Ardından vanilya özü, tatlandırıcı ve 3 yemek kaşığı yağı ekleyin. Bu sefer spatula yardımı ile çırpmaya devam edin.
- Diğer yandan tam buğday ununu, kabartma tozunu ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.
- Daha sonra katıları yumurtalı kaseye ekleyin ve bir hamur oluşana kadar karıştırın. Bir önceki tarifte olduğu gibi gerekirse biraz daha un ilave ederek hamuru yapışmadan uzatabilirsiniz.
- Ardından diğer tarifte açıklanan adımları tekrarlayın. Yani hamuru açın, bir kesici kullanın, kurabiyeleri yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve 15 dakika sonra ocaktan alın.
Bu lezzetli vanilyalı kurabiyeleri evde yapmayı deneyin
İster klasik ister şekersiz, vanilyalı kurabiyelerin hazırlanması kolaydır. Tabii ki, sevdiğiniz diğer malzemeleri ekleyerek varyasyonlar yapabilirsiniz. Her durumda, onları havadar ve kabarık hale getirmeye yardımcı olacağından, karıştırma sürecini atlamayın.
Bunları hazır olduklarında yemenin yanı sıra tiramisu veya meyveli tart gibi krem şantili tatlılar hazırlamak için de kullanabileceğinizi unutmayın. Afiyet olsun!
- Andrade-Andrade, G., Delgado-Alvarado, A., Herrera-Cabrera, B. E., Arévalo-Galarza, L., & Caso-Barrera, L. (2018). Variación de compuestos fenólicos totales, flavonoides y taninos en Vanilla planifolia jacks. ex Andrews de la Huasteca Hidalguense, México. Agrociencia, 52(1), 55-66.
- Rodríguez-López, T., & Martínez-Castillo, J. (2019). Exploración actual sobre el conocimiento y uso de la vainilla (vanilla planifolia Andrews) en las Tierras Bajas Mayas del Norte, Yucatán, México. Polibotánica, (48), 169-184.
- González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación en cosmética y cuidado de la piel. Ars Pharmaceutica (Internet), 58(4), 175-191.